КОЛО СЕСТАРА

Још од времена када је Господ Исус Христос проповедао своју Божанску науку људима живот Цркве и њена организација биле су незамисливе без активног учешћа жена у њему. Пример из Витаније и Лазаревих сестара Марте и Марије сведоче о томе (Лк 10,38-42).
Стотине људи који су се скупљали да чују спасоносну науку Богочовека требало је угостити, напојити и нахранити. И то траје две хиљаде година, све до данашњих дана. У Гетеборгу се после богослужења сваке недеље и празника припрема трпеза љубави.
Вредне чланице Кола сестара редовно припремају храну и слаткише да би се људи после богослужења могли и физички окрепити. Од прихода оствареног на овај начин помажу отплату храма, живописа, новог иконостаса и свега другог што буде на дневном реду.
Истовремено сестре воде рачуна о одржавању реда и чистоће у храму и црквеним просторијама, о гајењу и плантирању цвећа и свега потребног, свуда где је потребна женска рука.
Тешко је било кога издвојити, јер све раде пуним срцем, жртвујући и време и новац. Ипак, дајемо себи слободу да се посебно захвалимо вредној председници Кола сестара Ивани Липовац, затим Мири Томић и Милени Добројевић, које су ту присутне већ тридесет пет година, онда Смиљи Поповић, Весни Јакобсон, др Милени Пјанић, Љиљани Радуловић, Ивани Риден, Ружици Никодијевић, Радојки Николић, Стоји Ристић, Снежани Добросављевић и Милици Калиновић и све друге марљиве чланице Кола сестара.
Коло сестара узело је за славу и своју заштитницу Свету Петку Параскеву.